Spring til indhold
Åbn søgefunktion
Åbn søgefunktion

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Kefir – Den sunde, fermenterede drik du nemt kan lave derhjemme

Kefir – Den sunde, fermenterede drik du nemt kan lave derhjemme

Kefir er et fermenteret mælkeprodukt, der har sine rødder i Kaukasus-bjergene, hvor det har været drukket i flere årtusinder. Kefir-drikken har en gulhvid farve, en tyk og let elastisk konsistens samt en friskhed og en mildt syrlig smag.

Hvordan laver man kefir?

Hvis du gerne selv vil i gang med at lave din egen kefir, så er det faktisk super nemt. Det kræver bare, at du har de rette produkter. Du skal bruge en Kefir Fermenter og en pose Organic Milk Kefir Grains.

Kom kefirgrynene i glasset, hæld mælk over, og lad det stå ved stuetemperatur i cirka et døgn. I løbet af fermenteringen omdanner bakterier og gær mælkens sukker til mælkesyre – og du får en frisk, let syrlig og cremet drik fyldt med probiotiske kulturer.

Når kefiren har den ønskede smag og konsistens, sies grynene fra, så du kan bruge dem igen til næste portion.

Hvad er kefirkorn?

Når du laver kefir derhjemme, bruger du kefirkorn også kaldet Kefir Grains – en levende kultur af bakterier og gær, der vækkes til live, når de kommer i kontakt med mælk. Vores økologiske kefirkorn er tørrede for at sikre god holdbarhed og nem transport, men de genaktiveres hurtigt og bliver til en stabil, levende kultur, som du kan bruge igen og igen.
Under fermenteringen bliver mælken naturligt tykkere og får den karakteristiske, cremede struktur. Samtidig dannes små kuldioxidbobler, som giver kefiren sin let perlende friskhed og afrundede, syrlige smag. 

Hvad er kefir godt for?

Kefir indeholder en masse gode komponenter som blandt ander er gode probiotiske mikroorganismer. Kefir er særligt rig på en masse forskellige mælkesyrebakterier. De gode bakterier i probiotika hjælper med at holde din tarm i balance og kan være med til at forebygge ubehag i fordøjelsen. Samtidig giver det dit immunforsvar et naturligt boost indefra.

Hvad smager kefir af?

Kefir har en frisk, let syrlig og cremet smag, der minder lidt om en mild yoghurt, men med en mere kompleks og nuanceret smag. Den naturlige fermentering giver drikken en let perlende fornemmelse på tungen, som næsten er så små, blide bobler – og en afrundet syrlighed, der balanceres af mælkesødmen.

Hvad er vandkefir?

Vandkefir bliver lavet på sødet vand og det menes at det har sit ophav fra Mellemamerika. Vandkefir er en frisk, let perlende drik, der laves ved at lade sødet vand gære. Under fermenteringen arbejder gode bakterier og gær sammen, det bliver kaldt for SCOBY (en symbiotisk kultur af bakterier og gær) – og omdanner sukkeret i vandet til en let alkoholisk drik med naturlig kulsyre.

I processen dannes der også vitaminer, aminosyrer, mælkesyrer, eddikesyrer og andre næringsstoffer, som giver vandkefir sin særlige smag og liv.
Fordi vandkefir er et levende produkt, indeholder den naturligt mælkesyrebakterier og eddikesyrebakterier, der er gavnlige for kroppen.

Se vores udvalg af produkter til at lave din egen kefir derhjemme.

Kilder:
Arla.dk
Iform.dk